Geroosterde hutspot met verse Bettine geitenkaas
Proef de moderne twist in onze Geroosterde Hutspot met Verse Geitenkaas. Dit diner voor 4 personen is snel en gemakkelijk te bereiden, met slechts 20 minuten voorbereiding en 30 minuten in de oven. Ontdek een combinatie van geroosterde wortelen, uien en knoflook met romige aardappelpuree en verse geitenkaas, gegarneerd met peterselie en hele wortelen voor een verrassende smaakervaring.
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen800 g | wortel |
4 | witte uien |
3 | tenen knoflook |
1 el | kerrie kruiden |
4 el | olijfolie |
800 g | kruimige aardappelen |
100 g | crème fraîche |
250 g | Bettine geitenkaas naturel |
1 | hand verse peterselie |
zout en peper |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snijd in stukken, laat er een aantal heel voor de garnering. Snijd de ui in parten en hak de knoflook grof. Meng met de kerrie en de olijfolie en spreid uit op een bakplaat. Rooster in 30 minuten zacht en gaar in de oven.
- Schil de aardappelen en snijd in stukken van gelijke grootte. Kook ze in 20 minuten gaar, giet af en laat uitstomen. Meng met de crème fraîche tot een kruimelige puree. Houd de hele wortelen apart voor de garnering en schep de rest van de wortelen en uien door de stamppot met de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de stamppot over vier borden en maak af met de hele wortelen, verkruimelde geitenkaas en de peterselie.