907
#bettinerecepten

Geitenkaas & druiven salade

Warme geitenkaas uit de oven met de frisse smaak van rucola, druiven en rode ui, echt een heerlijke smaakcombinatie. Deze salade kan als maaltijdsalade, maar doet het ook goed als bijgerecht!

  • Vegetarisch
  • Gerijpte geitenkaas
  • Salades
  • Lente
  • Groenten
  • Gezond
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
3 el walnoten
4 el olijfolie
1 el rodewijnazijn
1 tl Franse mosterd
2 el vloeibare honing
1 rode ui
250 g rode druiven
150 g rucola slamelange
200 g Bettine geitenkaas gerijpt (plakjes)

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.

  3. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.

  4. Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een paar plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten

Dit is een recept van @mascha_foodlifestyle, zij is Gewichtsconsulente & Leefstijl Coach en heeft een blog voor ons geschreven over haar visie op geitenkaas. Meer informatie over Mascha van Berkel vind je hier.

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.