881
#bettinerecepten

Filo swirl met geitenkaas

Dit lekkere hapje past perfect bij een borrel, picknick of als bijgerechtje.

  • Verse geitenkaas
  • Recepten
  • Lente
  • Snacks
  • Zomer
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
9 filodeeg vellen
125 g Bettine geitenkaas honing
100 g gehakte pistachenootjes
0.5 el rozenwater
2 el honing
2 el water
100 g gesmolten boter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175C.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Verkruimel de Bettine geitenkaas, meng met de gehakte pistache noten en rozenwater.

  4. Leg het filodeeg op een bord of plank. Bewaar de de andere vellen onder een vochtige theedoek.

  5. Besmeer wat vellen filodeeg met een dun laagje gesmolten boter.

  6. Verdeel over de lengte van het filodeeg het geitenkaasmengsel.

  7. Rol het filodeeg voorzichtig op en plaats het op de bakplaat.

  8. Herhaal deze stappen met de rest van de vellen.

  9. Bestrijk de rolletjes met de overgebleven boter en bak het in de oven 20 minuten goudbruin.

  10. Meng water en honing in een kommetje en drizzle het over de filo swirls na het bakken.

Dit recept is afkomstig van Muna van @tothemoen

Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.