1074
#bettinerecepten

Flammkuchen met geitenkaas en vijgen (of witlof)

Zin in een nieuwe variant flammkuchen? Dan mag je deze creatie met verse geitenkaas, Serranoham en vijgen niet missen. Flinterdun gebakken, maar rijkelijk belegd - gewoon een genot. Geen fan van vijgen? Dit recept is ook erg lekker met witlof!

Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
1 rol flammkuchendeeg (Tante Fanny)
50 g Bettine Pearls
Crème fraîche
Bosui, in ringen gesneden
100 g Serranoham
1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt
4 vijgen, fijn gesneden

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 250 °C (boven- en onderwarmte). Verwarm de bakplaat voor op de onderste plank van de oven.
    2. Leg het deeg op bakpapier en bestrijk het royaal met crème fraîche. Verdeel de bosui, de Bettine pearls en de serranoham erover en bak onderin de oven in ongeveer 8-10 minuten knapperig en gaar.
    3. Haal de flammkuchen uit de oven en leg er de plakjes vijg op en bestrooi met peterselie.

    Witlofvariant: Bak de partjes witlof met een beetje boter in een koekenpan zacht. Verwijder de eventueel harde stronken en leg de plakjes op de flammkuchen

Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!