1075
#bettinerecepten

Flammkuchen met gerookte zalm en geitenkaas

Ben je ook zo gek op gerookte zalm met dille? Wij kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Vooral als het gecombineerd wordt met rode ui, kappertjes, geitenkaas en crème fraîche op krokant gebakken flammkuchen.

Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
1 rol flammkuchendeeg (Tante Fanny)
100 g Bettine geitenkaas naturel
50 g créme fraîche
1 bosje dille
150 g gerookte zalm
1 rode ui
kappertjes
2 el olijfolie
zout, peper

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Rol het flammkuchendeeg uit op de met bakpapier bekleede bakplaat. Snijd de ui in dunne halve ringen. Spoel de kappertjes af met water en laat deze uitlekken.
    3. Verdeel een laagje créme fraîche over het deeg, verdeel hierover de uiringen en de kappertjes. Leg hierop de plakjes geitenkaas en bak onderin de oven in ongeveer 12 minuten gaar.
    4. Hak de dille fijn en meng ongeveer de helft met olijfolie. Snijd de zalm in reepjes. Beleg het  flammkuchendeeg met zalm en besprenkel met het olijfolie-dille mengsel. Bak hierna nog 3-4 minuten in de oven.
    5. Bestrooi met de resterende dille.
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.