Geitenkaaslolly's met pompoen
#bettinerecepten

Geitenkaaslolly met pompoen

Heerlijke Bettine geitenkaaslolly's, super lekker voor bij een high tea!

Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

voor 10 personen
1 Flespompoen
250 g Bettine geitenkaas naturel
50 g Honing
10 g Kappa (geleermiddel verkrijgbaar bij speciaalzaken)
Kookroom
Kardemom
Sinaasappel
Walnoten
Peper en zout, naar smaak

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder het zaad en snijd de pompoen in stukken

  2. Zet een pan met water op het vuur en doe hier de gesneden pompoen in.
    Gebruik niet te veel water, maar zorg wel dat de pompoen net onder water staat. Kook vervolgens de pompoen kapot.

  3. Maak met behulp van een staafmixer een soort dunne pompoensoep en breng dit op smaak met een geraspte sinaasappelschil, gemalen kardemom, peper en zout. 

  4. Meng nu de verse Bettine Geitenkaas Naturel met de kookroom, honing, peper en zout. Zodra alles goed gemengd is, rol je voorzichtig balletjes van het mengsel.
    Steek vervolgens stokjes in de balletjes, zonder dat deze vervormen.

    TIP: Laat de balletjes eerst wat harder worden in koelkast, alvorens je de stokjes er in steekt. Laat de lolly's hierna goed aanvriezen. 

  5. Hak nu wat walnoten tot een fijne crumble.

  6. Haal vervolgens de aangevroren balletjes door het mengsel. Zorg dat dit snel gebeurt. Dop de balletjes hierna direct in een klein laagje walnoten crumble. De kappa zal er voor zorgen dat het pompoenmengsel gelijk om de geitenkaas zal geleren. 

  7. De lolly's zijn nu klaar om te serveren!

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.