878
#bettinerecepten

Geroosterde zoete aardappel en quinoasalade met Bettine geitenkaas pearls

Wat een verrassende salade heeft Muna van @tothemoen gemaakt! De combinatie van zoete aardappel, quinoa en de granaatappelmelasse maken samen met de Bettine Pearls deze salade tot een heerlijke friszoete salade.

  • Vegetarisch
  • Geitenkaasbolletjes
  • Vegetarisch
  • Hoofdgerechten
  • Salades
  • Salades
  • Zomer
Totale tijd 26 minuten

Ingrediënten

voor 3 personen
1 grote zoete aardappel
100 g Bettine geitenkaas pearls
200 g gekookte quinoa
400 g gemengde sla
1 avocado
granaatappelmelasse (of balsamicodressing)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200C. 

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  3. Snijd de zoete aardappel in blokjes.

  4. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. 

  5. Rooster de zoete aardappelblokjes 15 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

  6. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

  7. Meng in een kom de sla, avocado, quinoa en de zoete aardappelblokjes.

  8. Drizzle de granaatappelmelasse over de salade en bestrooi met de Bettine geitenkaas pearls. 

Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!