herfstsalade
#bettinerecepten

Herfstsalade met geitenkaas in spek met mosterd-dilledressing

Ben je op zoek naar een eenvoudig en heerlijk herfstrecept, dan is een goede, stevige herfstsalade vol met bladgroen en Bettine geitenkaas precies wat jij nodig hebt. En als je er zeker van wilt zijn dat het geweldig smaakt (en er geweldig uitziet), kijk dan niet verder dan dit herfstrecept.

  • Specialiteiten
  • Hoofdgerechten
  • Salades
  • Recepten
  • Salades
  • snel & makkelijk
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
150 g rucolamelange
4 pakje Bettine geitenkaas met spek 2*60g (of 1 verpakking 8*30g)
50 g pijnboompitten
100 g gele tomaatjes
80 g blauwe bessen
2 appels (Elstar)
2 stengels bosui
1 rode ui
Eventueel: eetbare bloemen (Eat me)
Voor de mosterd-dilledressing
2 el olijfolie extra vierge
1 tl mosterd
1 tl honing
1 tl dille
zout en peper naar smaak

Bereiding

    1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat ze daarna even afkoelen op een bord. 
    2. Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Breng de mosterd-dilledressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
    3. Snijd de appel en de rode ui in partjes en halveer de blauwe bessen.
    4. Verdeel de rucolamelange over 4 borden.
    5. Snijd de bosui schuin in ringetjes en verdeel deze ingrediënten samen met de Tomberry tomaatjes en de geroosterde pijnboompitjes over de rucolamelange. 
    6. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de geitenkaasjes 2 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn. Leg de geitenkaasjes bovenop de salade en besprenkel met de dressing. Serveer direct!

voor een complete maaltijd is deze salade heerlijk met geroosterd zuurdesembrood en een glas koele Riesling. 

Landscape background 3840x2160
Bettine Larde 2x60 gram
Bettine Larde 2x60g

Met deze verse geitenkaasjes in een jasje van ontbijtspek maak je snel een heerlijke salade als voorgerecht, of een amuse als aftrap van je diner. Twee verse geitenkaasjes van 60 gram in een jasje van ontbijtspek. Bak de spek 3-4 minuten in de pan of op de grill en geniet van het warme, zachtromige geitenkaasje met krokant gebakken spek. Onze geitenkaas is gemaakt volgens traditioneel recept, van 100% verse geitenmelk. Mild en fris van smaak, vol eiwitten. Eet smakelijk!