875
#bettinerecepten

Kaasplankje met gerijpte geitenkaas

Een kaasplankje als dessert is een leuke afsluiter van een feestelijk diner, maar ook voor bij de borrel is een kaasplankje altijd een welkome aanvulling. Een kaasplankje samenstellen is niet moeilijk, je hoeft alleen enkele basisregels te onthouden die wij je graag uitleggen.

  • Vegetarisch
  • Snacks
  • Gerijpte geitenkaas
  • Nagerechten
  • Kaasplank
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
200 g Bettine gerijpte geitenkaas
1 pakje Kletzzz toast vijg-amandel
aardbeienchutney
blauwe bessen
2 à 3 vijgen
pistachenoten
amandelen
pecannoten
tijm (ter garnering)

Bereiding

    1. Haal het kaasje minstens 1 uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. 
    2. De mooiste plakken snij je met een draadmesje. Als je het met een mes snijdt verwarm het mes dan even onder de kraan met warm water voor het beste snijresultaat.
    3. Serveer het kaasje op een mooie houten plank. 
    4. Serveer goed brood of lekkere toast bij de kaas. 
    5. Lekker om er een chutney bij te serveren. Zowel aardbeien-, vijgen- of peer- past er goed bij. 
    6. Om het kaasplankje feestelijk te maken leg je er nootjes en vers fruit op. Gebruik hiervoor seizoensfruit.

Wil je weten welke nootjes er goed bij passen, check dan deze blog. 

Landscape background 3840x2160
Bettine No3 3000x3000px
Bettine No3

Melken. Stremmen. Rijpen. Niet voor niets heeft deze gerijpte, smeuïge geitenkaas de eerste prijs gewonnen op een internationale kaas en zuivelbeurs! Bettine No3 Gerijpte Geitenkaas is heerlijk fris en boterzacht met een delicaat en eetbaar korstje. Dankzij haar vorm wordt de smaak intenser naarmate ze van buiten naar binnen rijpt. Ambachtelijke verleiding tot in elke hoek. Dat proef je!