1211
#bettinerecepten

Kerstkrans salade met sinaasappel, geitenkaas en pistachenoten

Hoe gezellig zal deze Kerstkrans salade van sinaasappel en geitenkaas staan op jouw kerstdiner tafel. De salade bestaat uit venkel, sjalotjes, Bettine pearls, pistachenoten, sinaasappel en een kardemomdressing. Super simpel om te maken en smaakt echt heerlijk! Tip: Gebruik grote borden, dan komt de kerstkrans het beste tot zijn recht.

Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
4 sjalotten
1 venkelknol
1 sinaasappel
1 tl gemalen kardemom
3 el extra vierge olijfolie
1 zak veldsla
1 bakje Bettine Pearls
50 g pistachenoten
Zout, peper en olijfolie

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en snijd in parten.

  2. Snijd de topjes van de venkelknollen en snijd ook de venkel in parten. Laat het hart van de venkel zitten zodat de venkel bij elkaar blijft. Bewaar het venkelgroen.

  3. Verhit een grillpan en kwast de sjalot en venkel in met olie. Grill ze tot ze mooie strepen hebben en zacht zijn. Bestrooi met zout en peper.

  4. Snijd de boven-, en onderkant van de sinaasappel en snijd de schil rondom weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de schillen en het vlies in een kommetje.

  5. Meng het sap met de kardemom, olijfolie en zout en peper.
    Leg de veldsla in een krans op een groot bord. Verdeel de geroosterde sjalotten en venkel, venkelgroen, de sinaasappelpartjes, de Bettine Pearls en pistachenoten.

  6. Besprenkel vlak voor het serveren met de dressing.

Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!