Kerstster bladerdeeg
#bettinerecepten

Kerstster van bladerdeeg met geitenkaas

Perfect om te serveren als borrelhap tijdens de feestdagen: deze kerstster van bladerdeeg met geitenkaas! Ook leuk om samen te bakken met kinderen. Succes gegarandeerd!

  • Vegetarisch
  • Verse geitenkaas
  • Snacks
  • Kerst
  • Tapas
  • Aperitief & voorgerechten
Totale tijd 70 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
20 vierkante plakken bladerdeeg
375 g Bettine geitenkaas naturel
60 amandelen
honing
3 takje tijm
1 ei
TIP
zeezout
sesamzaad
bessencompote

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.  

  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. 

  3. Teken met potlood een kerstster op het bakpapier.  

  4. Snijd elk bladerdeegplakje in 4 stroken.  

  5. Plaats in het midden van elk strookje een stukje Bettine geitenkaas naturel.

  6. Smeer de geitenkaas lichtjes uit. Druppel wat honing op de geitenkaas en voeg wat fijngesneden tijm toe.  

  7. Leg op de vulling één amandel en zorg dat deze een stukje boven het bladerdeeg uitsteek.  

  8. Rol het bladerdeeg op tot een rolletje, zorg dat de amandel een stukje aan de bovenkant blijft uitsteken. Vouw de onderkant van het rolletje dicht. Klop een eierdooier los en bestrijk het rolletje met de eidooier. TIP: Besprenkel het rolletje met zeezout, peper en sesamzaad. 

  9. Plaats het rolletje op het bakpapier in de kerstster vorm. Herhaal dit tot de kerstster helemaal gevuld is met de rolletjes. Bak de kerstster 20 tot 30 minuten tot deze gaar en goudbruin kleurt. 

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.