bitterballen met geitenkaas en aardappel
#bettinerecepten

Bitterballen met geitenkaas en aardappel

Deze aardappel geitenkaas bitterballetjes van galley of gail zijn een must try! Knapperig van buiten, luchtig van binnen met een vleugje kaas als je hem openmaakt. De perfecte snack voor een bankhangavond, op je volgende feestje (wanneer het weer mag) of gewoon lekker bij wat voor soort gelegenheid dan ook.

  • Vegetarisch
  • Verse geitenkaas
  • Herzhaft
  • Snacks
  • Verjaardag
  • Lente
  • Herfst
  • Moederdag
  • Zomer
  • Vaderdag
  • Tapas
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

4 personen
400 g aardappelen
1 el boter
100 g Bettine Naturel
10 g peterselie
5 g chilivlokken
5 g zout
20 g maizena
6 el paneermeel
500 ml olie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Haal van het vuur en giet het water af. Giet, zodra de aardappelen gaar zijn, het overtollige water af. Laat de aardappelen ongeveer 5 tot 10 minuten afkoelen alvorens ze te pureren, anders krijg je kleffe en vochtige balletjes.

  2. Voeg de boter toe, gevolgd door de geitenkaas, peterselie, chilivlokken, zout en maizena. Pureer het en meng het geheel goed. Gebruik een eetlepel om kleine hoeveelheden van het mengsel te scheppen en rol er balletjes van.

  3. Rol de balletjes in paneermeel zodat ze volledig bedekt zijn. Verhit de olie en bak de balletjes 5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer met chilisaus.

  4. Galley of Gail heeft op instagram ook een Reel geplaatst van het recept! Om deze reel te bekijken klik je op deze link. Ga naar de reel

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.