Plaattaart met geitenkaas
#bettinerecepten

Plaattaart met geitenkaas en tomaten

Zelfgemaakte pizza’s zijn het lekkerst! Wanneer je geen tijd of zin hebt om uitgebreid te koken, maak je gemakkelijk en snel deze plaattaart. Voor het gemak kies je voor een kant- en klaar deeg en beleg deze met alle toppings die je lekker vindt. Ideaal en toch nog een beetje gezond, vooral deze versie met heerlijke vleestomaten en het gerijpte rolletje van Bettine geitenkaas.

  • Vegetarisch
  • Gerijpte geitenkaas
  • Hoofdgerechten
  • Recepten
  • Lente
  • Pizza
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 pakje volkoren pizzadeeg
1 pakje pizzasaus
200 g Bettine gerijpte geitenkaas
1 handjevol basilicumblaadjes
3 vleestomaten
25 g pijnboompitjes
olijfolie
sesamzaadjes
Italiaanse kruidenmix

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in plakjes. Doe dit ook bij het Bettine gerijpte rolletje. Leg het bakpapier op de bakplaat, rol het pizzadeeg over de hele bakplaat uit en vouw de randen wat dikker. 
    2. Bak het deeg alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Haal het uit de oven en bestrijk het deeg met de pizzasaus en beleg rijkelijk met de tomaten en geitenkaas. Bestrooi de binnenkant van de pizza met pijnboompitjes en verdeel de basilicumblaadjes over het geheel.  
    4. Bestrijk de zijkanten van de pizza met de olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes en Italiaanse kruiden. Bak de pizza nog 10 minuten.
Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.