Spinaziesalade frambozendressing en geitenkaas
#bettinerecepten

Spinaziesalade met frambozendressing en geitenkaas

Dit heerlijke salade recept en de prachtige video zijn gemaakt door de culinaire redactie van Allerhande.

Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
30 g pistachenoten
225 g frambozen
2 el extra vierge olijfolie
1 el witte wijnazijn (of witte balsamicoazijn)
1 tl vloeibare honing
100 g verse spinazie
1 courgette
100 g Bettine geitenkaas pearls

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

  2. Doe 100 g frambozen, de olijfolie, azijn en honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de spinazie grof en verdeel over een schaal of 2 borden. Schaaf de courgettes met een dunschiller in dunne lange plakken. Het middelste deel wordt niet gebruikt. Rol de plakken tot roosjes en verdeel samen met de frambozen over de spinazie.

  4. Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met de pistache en geitenkaasparels. Serveer de rest van de dressing ernaast.

Tip: Het middelste deel van de courgette wordt niet gebruikt. Snijd in kleine blokjes en verwerk het dezelfde dag in een pastasaus of soep. Of bak het kort en bewaar 2 dagen afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Bron: Allerhande

Marketingcookies nodig

Accepteer de juiste cookie-categorie om deze inhoud te bekijken

Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!