Warme currysoep met Bettine Pearls
Geniet van de Warme Currysoep met Bettine Pearls, een heerlijk dinerrecept voor de herfstdagen. Deze soep biedt een smaakvolle en snelle maaltijd. Geroosterde zoete aardappel, regenboogwortel, courgette en shiitake worden op smaak gebracht met curry madras, terwijl een romige kokosbouillonbasis de perfecte balans biedt. Serveer de soep met Bettine Pearls en verse koriander, vergezeld van knapperig naanbrood voor een heerlijke maaltijd.
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen400 g | zoete aardappel |
500 g | regenboogwortel |
1 | courgette |
250 g | shiitake |
1 el | curry madras kruiden |
2 el | olijfolie |
1 | zakje rode currypasta |
1 | teen knoflook |
400 ml | kokosmelk |
1 | blokje groentenbouillon |
100 g | Bettine pearls |
2 | handjes koriander |
zout en peper | |
naanbroodjes naar wens |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappel en de regenboogwortel en snijd in plakken. Snijd de courgette in stukken en halveer de grote shiitakes. Meng ze met de curry madras en de olijfolie en spreid uit op een bakplaat. Rooster 30 minuten in de oven.
- Fruit ondertussen de currypasta twee minuten op middelhoog vuur in een soeppan. Pers de teen knoflook erbij. Blus af met de kokosmelk, 500 ml warm water en het bouillonblokje en breng tegen de kook.
- Bak de naanbroden af volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de groenten toe aan de bouillon en roer kort door. Schep de soep in diepe borden en maak af met de Bettine pearls en koriander, serveer met het naanbrood.