Entrecote met gerijpte geitenkaas en Italiaanse kruidenolie - 3840x2160px
#bettinerecepten

Entrecote met gerijpte geitenkaas en Italiaanse kruidenolie

Ontdek dit heerlijke hoofdgerecht voor liefhebbers van smaakvolle combinaties: "Entrecote met gerijpte geitenkaas en Italiaanse kruidenolie." Gegarandeerd een echte smaaksensatie, waarbij malse entrecote wordt gecombineerd met zijdezachte zoete aardappelpuree, sappige cherrytomaten, en een verrukkelijke kruidenolie met basilicum, oregano en meer. Perfect voor tijdens de feestdagen.

Voorbereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
Zoete aardappelpuree
800 g zoete aardappel
100 g crème fraiche
100 ml karnemelk
3 el truffelolie
Kruidenolie
20 g verse basilicum
10 g verse oregano
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
1 citroen (sap)
50 ml vierge olijfolie
Voor de rest
800 g entrecote
3 el roomboter
2 el olijfolie
600 g cherrytomaten
1 rolletje Bettine gerijpte geitenkaas
zout en peper naar smaak

Voorbereiding

    1. Laat de entrecote één uur op temperatuur komen, dep droog en bestrooi met zout.
    2. Snijd de zoete aardappel in gelijke delen en kook in 15 minuten gaar. Giet af en laat iets uitstomen. Stamp met de crème fraîche, karnemelk en truffelolie tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper.
    3. Doe alles voor de kruidenolie met de olijfolie in een keukenmachine en maal tot een pesto-achtig mengsel. Vul eventueel aan met extra olie om hem iets vloeibaarder te maken en breng op smaak met wat zout.
    4. Verhit de roomboter en olijfolie in een ruime koekenpan en bak de entrecote medium rare (afhankelijk van de dikte 2-3 minuten per kant). Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Leg de tomaatjes in het bakvocht van de entrecote en bak op middelhoog vuur tot ze knappen.
    5. Snijd de gerijpte geitenkaas in plakken.
    6. Verdeel de entrecote, cherrytomaten, gerijpte geitenkaas en kruidenolie over een grote serveerschaal. Serveer met de aardappelpuree.
Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.