#bettinerecepten
Entrecote met gerijpte geitenkaas en Italiaanse kruidenolie
Ontdek dit heerlijke hoofdgerecht voor liefhebbers van smaakvolle combinaties: "Entrecote met gerijpte geitenkaas en Italiaanse kruidenolie." Gegarandeerd een echte smaaksensatie, waarbij malse entrecote wordt gecombineerd met zijdezachte zoete aardappelpuree, sappige cherrytomaten, en een verrukkelijke kruidenolie met basilicum, oregano en meer. Perfect voor tijdens de feestdagen.
Voorbereidingstijd
45 minuten
Ingrediënten
voor 6 personenZoete aardappelpuree | |
---|---|
800 g | zoete aardappel |
100 g | crème fraiche |
100 ml | karnemelk |
3 el | truffelolie |
Kruidenolie | |
---|---|
20 g | verse basilicum |
10 g | verse oregano |
2 takjes | rozemarijn |
1 teen | knoflook |
1 | citroen (sap) |
50 ml | vierge olijfolie |
Voor de rest | |
---|---|
800 g | entrecote |
3 el | roomboter |
2 el | olijfolie |
600 g | cherrytomaten |
1 | rolletje Bettine gerijpte geitenkaas |
zout en peper naar smaak |
Voorbereiding
-
- Laat de entrecote één uur op temperatuur komen, dep droog en bestrooi met zout.
- Snijd de zoete aardappel in gelijke delen en kook in 15 minuten gaar. Giet af en laat iets uitstomen. Stamp met de crème fraîche, karnemelk en truffelolie tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper.
- Doe alles voor de kruidenolie met de olijfolie in een keukenmachine en maal tot een pesto-achtig mengsel. Vul eventueel aan met extra olie om hem iets vloeibaarder te maken en breng op smaak met wat zout.
- Verhit de roomboter en olijfolie in een ruime koekenpan en bak de entrecote medium rare (afhankelijk van de dikte 2-3 minuten per kant). Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Leg de tomaatjes in het bakvocht van de entrecote en bak op middelhoog vuur tot ze knappen.
- Snijd de gerijpte geitenkaas in plakken.
- Verdeel de entrecote, cherrytomaten, gerijpte geitenkaas en kruidenolie over een grote serveerschaal. Serveer met de aardappelpuree.