Fritatta-met-geitenkaas-UitPaulinesKeuken-3840x2160px

Fritatta met geitenkaas

Deze frittata uit de oven met Bettine geitenkaas is superlekker en makkelijk om te maken. Win win! Een perfecte restjesverwerker en een allemansvriend. Heerlijk als lunch of wanneer je meer ingrediënten in de keuken over hebt, als maaltijd met wat brood.

Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
200 g gemengde tomaten
1 teentje knoflook
100 g kwark
5 g verse bladpeterselie
5 g bieslook
olijfolie
1 rode ui
6 eieren
100 g Bettine geitenkaas naturel
5 g dille
peper en zout
ovenbestendige pan

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Hak de knoflook fijn. Snijd de rode ui in parten en halveer de tomaten. Grote tomaten kan je eventueel in plakken snijden of in kwarten. Hak de groene kruiden fijn.

  3. Kluts de eieren los met de kwark. Voeg de knoflook toe. Breng dit op smaak met peper, zout en de groene kruiden (houd iets achter ter garnering).

  4. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan. Giet de eieren in de pan. Verdeel de tomaten (houd iets achter ter garnering) en de partjes rode ui over de eieren. Verdeel de plakjes geitenkaas over de frittata. Gaar de onderkant in ongeveer 6 – 8 minuten op een laag vuur.

  5. Plaats de frittata in de oven en gaar hem nog 5 minuten totdat ook de bovenkant gestold is. Garneer de frittata met wat verse tomaten en groene kruiden.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.