toast zwarte bessen compote geitenkaas
#bettinerecepten

Bramen-Zwarte bessen compote met geitenkaas spread op toast

Dit heerlijke hapje doet het altijd goed, dat beloven we je. Haal verse bramen en blauwe bessen in huis en maak er deze heerlijke compote van. De combinatie van het zoete fruit met de milde Bettine geitenkaas is een echte winnaar. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens verrukkelijk! Serveer deze toast met verse bramensaus en geitenkaas als ontbijt, lunch of als klein voorgerechtje.

  • Vegetarisch
  • Recepten
  • Ontbijt & brunch
  • Verse geitenkaas
  • Recepten
  • Brood
  • snel & makkelijk
  • Lente
  • Zomer
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
Ingrediënten
1 wit (rustiek)brood
125 g Bettine geitenkaas spread of naturel schijfjes
2 takje verse munt
1 bakje bramen
1 bakje blauwe bessen (verhouding bramen/ bessen= 3:1)
2 tl maizena
2 tl vanille suiker
2 tl suiker

Bereiding

  1. Meng in een middelgrote pan de bramen, bosbessen, vanille suiker, suiker en water op een middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel en laat het een aantal minuten zachtjes koken tot de vruchten zacht zijn. 

  2. Snijd 4 mooie dikke plakken van het brood en toast je brood lichtbruin in de oven of broodrooster.  

  3. Als de vruchten in het pannetje zacht zijn kun je ze met een vork nog wat verder prakken. Maak een papje van 2 eetlepels maizena en wat water. Giet dit al roerend bij de vruchten en laat het helemaal opnemen in het vocht, zodat je saus wat steviger wordt.  

  4. Smeer een dikke laag Bettine geitenkaasspread over het geroosterde brood en schep het warme mengsel uit de pan over je brood. Maak af met een blaadje munt en serveer direct.  

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.

Meer lekkere recpeten voor ontbijt en brunch

1058
#bettinerecepten Sandwich met geitenkaas, gegrilde paprika's, rode uien, rucola en kappertjes

Heb je wat lunch inspiratie nodig? Deze sandwich met Bettine geitenkaas, geroosterde paprika en rucola is waanzinnig simpel, en té lekker!

1159 - rosbief-burger-met-geitenkaas
#bettinerecepten Rosbief burger met geitenkaas

Dit broodje is heerlijk als een lunch, maar kan ook als diner, serveer hem dan bijvoorbeeld met een groene salade en zoete aardappel frietjes met truffelmayo. Tip: Ook lekker met peper-rosbief.

geitenkaas-pannenkoek-888x539px
#bettinerecepten Havermoutpannenkoekjes met avocado, mango en geitenkaasbolletjes

Dit heerlijke glutenvrije recept voor havermoutpannenkoekjes is vrij van geraffineerde suikers, het staat snel op tafel en het eindresultaat is ontzettend lekker en dus supergezond. Niet over twijfelen, gewoon maken dus!

Ciabatta met geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten Ciabatta met rosbief en geitenkaas

Een stevige lunch is erg belangrijk om de dag goed door te komen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een heerlijke knoflook ciabatta met rosbief en geitenkaas. Simpel en lekker! Eet smakelijk.

Ciabatta met geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten Ciabatta met rosbief en geitenkaas

Een stevige lunch is erg belangrijk om de dag goed door te komen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een heerlijke knoflook ciabatta met rosbief en geitenkaas. Simpel en lekker! Eet smakelijk.

Frittatta met doperwten en geitenkaas
#bettinerecepten Frittata met doperwten en geitenkaas

Lekker lunchen, een tussendoortje, picknicken of gewoon als diner: deze frittata met doperwten en geitenkaas is lekker op vele momenten, zowel warm als koud. Varieer ook eens met verschillende groenten zoals courgette of paprika.

Bettine Dutch Baby-27-3
#bettinerecepten Dutch baby met verse vijgen, geitenkaas en veldsla

Wat is er lekkerder dan lekker met een boek op de bank te zitten en een versgebakken lekkernij te ruiken die langzaam zijn geur door je hele huis verspreidt? We genieten erg van zulke momenten. Een van onze favoriete gezellige recepten uit de oven is momenteel de Dutch Baby. De populaire ovenpannenkoek is een echte ontbijtklassieker geworden. Dutch baby is afkomstig uit Amerika. Het is eigenlijk een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé. Tijdens het bakken komt de pannenkoek namelijk heel erg omhoog, om vervolgens weer in te zakken. Daarbij ontstaat de zo karakteristieke rand van de Dutch baby. Het is heerlijk makkelijk te bereiden in slechts een paar stappen en doet de harten van volwassenen en kinderen sneller kloppen. De Dutch Baby maakt niet alleen indruk met zijn smaak, maar ook met zijn ongelooflijk luchtige deeg. Het basisrecept voor het pannenkoekenbeslag is heel eenvoudig en kan snel worden bereid met slechts een paar ingrediënten die je thuis zeker op voorraad hebt. Dit zijn eieren, melk, bloem, zout en boter en voila, je kunt meteen beginnen met de bereiding van je ovenpannenkoek.

1016
#bettinerecepten Hartige taart met peer en geitenkaas

Deze hartige taart is er één die bij je volgende brunch of lunch niet mag ontbreken!

1290
#bettinerecepten Wraps met lamsworstjes en geitenguacamole

Deze wrap met lamsworstjes, guacamole en koolsla is heerlijk als lunch maar ook als lichte avondmaaltijd.

Geitenkaassalade met mango en avocado
#bettinerecepten Geitenkaassalade met mango en avocado

Geitenkaas en fruit zijn een heerlijke combinatie, daarom hebben we dit recept voor je met mango. Dit is een goedgevulde salade voor de lunch of als bijgerecht tijdens het diner.

1277
#bettinerecepten Luchtige omelet met geitenkaas en groene asperges

In vrijwel alle landen rond de Middellandse Zee worden kleurige, stevige omeletten gemaakt die bol staan van de meest uiteenlopende groenten, kruiden en kaas. Deze omelet is gevuld met spinazie, lente-uitjes, groene asperges en Bettine No3. Je kunt deze heerlijke omelet warm of lauwwarm eten.