#bettinerecepten
Caesar salade met geitenkaas
Caesar salade: een verrukkelijk eenvoudige salade waarmee je toch altijd weer indruk maakt. Deze variatie met geitenkaas maakt het een succesrecept voor lunch of als voorgerecht!
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen4 | sneetjes krentenbrood |
3 el | olijfolie |
100 g | vega spekjes |
1 | komkommer |
1 | krop romaine sla |
4 el | caesar dressing |
100 g | Bettine pearls |
1 | citroen |
Bereiding
-
- Snij het krentenbrood in blokjes en hussel om met 2 el olie. Bak de blokjes krokant en goudbruin in de koekenpan.
- Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vega spekjes krokant.
- Snij de komkommer in dunne plakjes en de romaine sla in reepjes. Hussel om met de dressing en het sap van de citroen.
- Verdeel de salade over vier borden en leg de spekjes, croutons en bettine pearls erop. Lekker met versgemalen peper
Wil je een maaltijdsalade, vul het recept aan met gegrilde kip of een gekookt eitje.