Crostini's met gerijpte geitenkaas en paddenstoel
Op zoek naar het perfecte bijgerecht voor gezellige herfstdagen? Probeer dan deze Crostini's met Gerijpte Geitenkaas en Paddenstoelen. Dit gerecht is ideaal om je herfstmaaltijd compleet te maken. Met een bereidingstijd van slechts 15 minuten en 10 minuten in de oven, zijn deze crostini's snel en gemakkelijk te maken. De combinatie van knapperig stokbrood, romige geitenkaas en smaakvolle paddenstoelen is een echte traktatie voor de smaakpapillen.
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 6 personen1 | afbakstokbrood wit |
5 el | olijfolie |
3 | teentjes knoflook |
250 g | paddenstoelenmix |
1 el | honing |
1 el | balsamico azijn |
200 g | Bettine gerijpte geitenkaas |
4 | takjes tijm |
Zout en peper naar smaak |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en kwast aan beide kanten in met 3 el olijfolie, spreid uit een bakplaat en leg de teentjes knoflook erbij. Bak in 10 minuten goudbruin en gaar, laat de knoflookteentjes nog 10 minuten langer liggen.
- Scheur of snijd de paddenstoelen in stukken. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur goudbruin. Blus af met de balsamico en honing.
- Snijd de gerijpte geitenkaas in plakken, verdeel de plakken over de crostini’s en lepel er de paddenstoelen op. Maak af met de tijm en de gepofte knoflook.