Geitenkaas cheesecake met kersen en sinaasappel
Ingrediënten
voor 12 personenBodem | |
---|---|
300 g | jodenkoeken |
125 g | roomboter |
Vulling | |
---|---|
5 | blaadjes gelatine |
600 g | Bettine geitenkaas honing |
150 g | kristalsuiker |
250 ml | slagroom |
1 | sinaasappel, sap en rasp |
1 | pot kersen (680 gram) |
Bereiding
-
Week de blaadjes gelatine minstens 10 minuten in koud water.
-
Smelt de roomboter en verkruimel de jodenkoeken met de foodprocessor of in een afsluitbaar zakje waar je met de deegroller over rolt. De jodenkoeken moeten heel fijn zijn. Meng de boter met de jodenkoeken. Druk dit mengsel in de bakvorm en plaats in de koelkast.
-
Doe de geitenkaas met de rasp van de sinaasappel, suiker en 150 gram kersen in een kom en meng dit tot een gladde massa. Klop ondertussen de slagroom stijf.
-
Breng het sinaasappelsap met 2 eetlepels kersensap in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en roer de gelatine erdoor.
-
Spatel de slagroom door het geitenkaasmengsel en spatel voorzichtig het sap met de gelatine erdoor. Schenk het mengsel over de bodem en zet minstens 4 uur in de koelkast
-
Laat tenslotte de overige kersen uitlekken en schep deze over de cheesecake.