#bettinerecepten
Geitenkaas crèèèème brûlée
Een heerlijke geitenkaas crèèèème brûlée. De perfecte combinatie van hartig en zoet. Afgemaakt met blauwe vruchten om het te kunnen presenteren als een culinair nagerecht. Een heerlijk toetje om je gasten te verrassen tijdens de feestdagen.
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
65 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen4 | eierdooiers |
60 g | fijne kristalsuiker |
300 ml | slagroom |
125 g | zachte geitenkaas honing |
6 el | lichte basterdsuiker |
150 g | bramen |
150 g | blauwe bessen |
100 g | Bettine geitenkaas pearls |
Crème brulée brander |
Voorbereiding
-
- Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eierdooiers los met de kristalsuiker.
- Verwarm de slagroom met de geitenkaas op laag vuur in een steelpannetje en roer zachtjes tot de geitenkaas is opgelost.
- Schenk de slagroom al roerend bij het dooiermengsel en roer tot alles is opgelost.
- Schenk het mengsel in 4 grotere of 6 kleinere ovenbestendige bakjes. Zet de bakjes in een ruime ovenschaal met platte bodem en schenk er zoveel water bij dat ze voor 2/3e onderstaan. Zet de schaal in de oven en gaar de crème brûlées 45 minuten tot 1 uur, tot ze gestold zijn. Laat met water en al afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Bestrooi de crème brûlées met de basterdsuiker en smelt deze met de brander tot er een knapperig korstje ontstaat.
- Versier de crème brûlées met de bramen, blauwe bessen en bettine pearls.