Geitenkaas creme brulee - 3840x2160px
#bettinerecepten

Geitenkaas crèèèème brûlée

Een heerlijke geitenkaas crèèèème brûlée. De perfecte combinatie van hartig en zoet. Afgemaakt met blauwe vruchten om het te kunnen presenteren als een culinair nagerecht. Een heerlijk toetje om je gasten te verrassen tijdens de feestdagen.

Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 65 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
4 eierdooiers
60 g fijne kristalsuiker
300 ml slagroom
125 g zachte geitenkaas honing
6 el lichte basterdsuiker
150 g bramen
150 g blauwe bessen
100 g Bettine geitenkaas pearls
Crème brulée brander

Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eierdooiers los met de kristalsuiker.
    2. Verwarm de slagroom met de geitenkaas op laag vuur in een steelpannetje en roer zachtjes tot de geitenkaas is opgelost.
    3. Schenk de slagroom al roerend bij het dooiermengsel en roer tot alles is opgelost.
    4. Schenk het mengsel in 4 grotere of 6 kleinere ovenbestendige bakjes. Zet de bakjes in een ruime ovenschaal met platte bodem en schenk er zoveel water bij dat ze voor 2/3e onderstaan. Zet de schaal in de oven en gaar de crème brûlées 45 minuten tot 1 uur, tot ze gestold zijn. Laat met water en al afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
    5. Bestrooi de crème brûlées met de basterdsuiker en smelt deze met de brander tot er een knapperig korstje ontstaat.
    6. Versier de crème brûlées met de bramen, blauwe bessen en bettine pearls.
Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.