#bettinerecepten
Geitenkaas-honing parfait
Een parfait met een twist! Een heerlijk dessert met rode kersen en Bettine geitenkaas om te dineren als toetje tijdens het Kerst diner.
Voorbereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 6 personen250 g | diepvries kersen |
3 el | honing |
150 ml | muscat wijn |
500 ml | slagroom |
1 | blik gecondenseerde melk (+/- 390 g) |
200 g | Bettine geitenkaas honing (of naturel) |
150 g | lange vingers |
cakeblik van 20 cm lang |
Voorbereiding
-
- Doe de kersen met de honing en de wijn in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook, laat 5 minuten koken. Schep de kersen uit het vocht en laat zowel het kersensap als de kersen afkoelen.
- Klop de slagroom met de gecondenseerde melk en de geitenkaas tot een lobbig, dik mengsel.
- Bekleed het cakeblik met plastic folie, zorg dat er een deel overhangt. Schep ¼ van het geitenkaas-mengsel erin, drenk 1/3e van de lange vingers in het kersensap en leg ze op de room, verdeel ¼ van de kersen erover. Herhaal dit twee maal en eindig met een laag van de geitenkaasroom. Vouw de folie over de parfait en laat minimaal 6 uur stevig worden in de vriezer, een hele nacht is beter, maar laat dan voor het serveren 20 minuten iets zachter worden in de koelkast.
- Neem de parfait vlak voor het serveren uit de vriezer en zet op een grote schaal. Warm de overgebleven kersen een beetje op met het sap en lepel over de parfait. Snijd aan tafel plakken van de parfait en serveer direct. Serveer met glaasjes muscat wijn.