Groene salade met vijgen en geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten

Groene salade met vijgen en geitenkaas

Deze frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en Bettine geitenkaas Pearls is perfect als bijgerecht, lunch of natuurlijk als maaltijdsalade.

  • Geitenkaasbolletjes
  • Lunch
  • Salades
  • Bijgerechten
  • Lente
  • Zomer
  • Salades
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen (als bijgerecht)
75 g gemengde groene sla
100 g cherrytomaten
100 g Bettine geitenkaas Pearls
1/2 avocado, in plakjes
4 vijgen, gehalveerd
1/2 ingelegde rode ui
1 flinke hand geroosterde pecannoten
Voor de dressing
2 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 el honing
1 tl grove mosterd
mespuntje knoflookpoeder
peper en zout

Voorbereiding

    1. Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik.
    2. Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je.4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst.
    3. De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich.
Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!