#bettinerecepten
Groene salade met vijgen en geitenkaas
Deze frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en Bettine geitenkaas Pearls is perfect als bijgerecht, lunch of natuurlijk als maaltijdsalade.
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen (als bijgerecht)75 g | gemengde groene sla |
100 g | cherrytomaten |
100 g | Bettine geitenkaas Pearls |
1/2 | avocado, in plakjes |
4 | vijgen, gehalveerd |
1/2 | ingelegde rode ui |
1 flinke hand | geroosterde pecannoten |
Voor de dressing | |
---|---|
2 el | olijfolie |
2 el | balsamicoazijn |
1 el | honing |
1 tl | grove mosterd |
mespuntje | knoflookpoeder |
peper en zout |
Voorbereiding
-
- Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik.
- Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je.4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst.
- De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich.