Pittige hummus met geroosterde pompoen en Bettine pearls
Geniet van de herfst met ons heerlijke recept voor Pittige Hummus met Geroosterde Pompoen en Bettine Pearls. Dit borrelgerecht is snel en eenvoudig te bereiden, perfect voor gezellige borrelavonden of lunch. Combineer de zoete pompoen met pittige harissa-hummus, romige Bettine Pearls en knapperig sesamzaad. Serveer met toast of stokbrood voor een onvergetelijke smaakervaring.
Totale tijd
35 minuten
Ingrediënten
voor 6 personen0.5 | oranje pompoen |
1 el | ras el hanout |
1 tl | knoflookpoeder |
2 el | olijfolie |
2 | bakjes hummus naturel |
2 el | harissa |
100 g | Bettine pearls |
1 el | gemengd sesamzaad |
1 | klein bosje basilicum |
zout en peper naar smaak | |
stokbrood of toast voor erbij |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de zaadlijst van de pompoen en snijd in parten. Hussel de parten om met de ras el hanout, knoflookpoeder en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pompoen in 25 minuten zacht en gaar in de oven.
- Meng de hummus met de harissa. Schep in een schaal en verdeel de pompoen, pearls, sesamzaad en basilicum erover. Serveer met toast of stokbrood om te dippen.