#bettinerecepten
Salade met gepaneerde geitenkaasparels en aardbei
Deze verfrissende salade is verrijkt met krokante gepaneerde geitenkaas Pearls, die een knapperige twist toevoegen aan elke hap. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar biedt ook de ideale balans tussen knapperigheid en romigheid. Naast de geitenkaas bevat de salade avocado, aardbeien, komkommer en een huisgemaakte dressing. Een gezonde keuze voor zowel lunch als diner, en een heerlijke aanvulling als bijgerecht bij de barbecue.
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 4 personenOm de Bettine Pearls te paneren | |
---|---|
1 | ei |
50 g | bloem |
50 g | panko |
3 el | zonnebloemolie |
100 g | Bettine Pearls |
Voor de salade | |
---|---|
1 | eetrijpe avocado |
4 | snoepkomkommers |
150 g | aardbeien |
1/2 | rode ui |
100 g | slamelange |
Voor de dressing | |
---|---|
1 el | balsamicoazijn |
1 tl | mosterd |
1 tl | honing |
3 el | extra vierge olijfolie |
Voorbereiding
-
- Klop het ei los in een kommetje. Verdeel de bloem en panko over 2 andere kommen. Haal de geitenkaasparels een voor een door de bloem, ei en panko.
- Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de gepaneerde geitenkaasparels ca. 2 min. tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de komkommers in schijfjes. Snijd de aardbeien in partjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
- Mix de extra vierge olie met de azijn, mosterd, honing peper en zout tot een dressing.
- Schep de slamelange en rode ui om met de dressing. Verdeel over een grote schaal. Verdeel de komkommer, aardbei en avocado erover. Garneer met de geitenkaasparels.