Stamppot pastinaak met geitenkaas en chorizo
Ontdek deze heerlijke Stamppot Pastinaak met Bettine Geitenkaas en Chorizo - een smaakvol diner voor 4 personen, klaar in slechts 45 minuten. Deze romige stamppot combineert de subtiele smaak van pastinaak met de romige Bettine Pearls en de pittige chorizo. Kook de aardappelen en pastinaak, stamp ze tot een romige stamppot met prei, melk en nootmuskaat. Voet Bettine Pearls toe voor extra romigheid en serveer met knapperige salieblaadjes en gebakken chorizo. Een heerlijk gerecht om van te genieten.
Totale tijd
45 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 kg | kruimige aardappelen |
800 g | pastinaak |
1 | prei |
4 el | roomboter |
1 | bosje salie |
100 ml | melk |
1 tl | nootmuskaat |
100 g | Bettine pearls |
100 g | chorizo plakken |
zout en peper |
Bereiding
-
- Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in stukken van gelijke grootte. Snijd de prei in ringen. Kook de aardappelen en pastinaak in 20 minuten zacht en gaar, giet af en laat iets uitstomen.
- Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de blaadjes salie hierin kort krokant, neem ze uit de pan en voeg de prei toe. Bak de prei in een paar minuten glazig. Schenk de melk en nootmuskaat erbij en verwarm kort mee.
- Schenk het prei-melk mengsel bij de afgegoten aardappel en pastinaak en stamp tot een romige stamppot. Breng op smaak met zout en peper en schep de helft van de Bettine pearls erdoor.
- Bak de chorizo in een droge koekenpan uit.
- Schep de stamppot in vier borden en verdeel de salie, chorizo en resterende pearls erover. Maak af met verse peper.