#bettinerecepten
Tomatenpaprikasoep met basilicum en geitenkaas pearls
Maak eens deze tomatenpaprikasoep met basilicum en geitenkaas pearls! Een hele lekkere soep die in 30 minuten op tafel staat. Een mooi voorgerecht of juist ideaal als lunch. Een lekker broodje erbij en klaar!
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen100 g | Bettine Pearls |
5-6 | tomaten |
2 | rode puntpaprika's |
200 g | wortel |
1 | ui |
2 | teentjes knoflook |
1 klein blikje | tomatenpuree |
scheutje olijfolie | |
1 | groentebouillonblokje |
800 ml | water |
flinke hand verse basilicum |
Bereiding
-
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in parten. Snijd de paprika en de wortel in stukjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan. Fruit de ui aan tot hij glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de tomatenpuree erbij en schep alles goed om.
- Voeg vervolgens de wortel, paprika en de tomaten toe. Schep nogmaals goed om.
- Giet het water erbij en gooi het bouillonblokje in de pan. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Voeg de basilicum toe en breng de soep op smaak met een beetje peper. Pureer de soep vervolgens glad met de staafmixer.
- Schep de soep in kommen. Top de soep af met de Bettine geitenkaas pearls en eventueel nog wat blaadjes verse basilicum.