#bettinerecepten
Tomatensalade met couscous en Bettine No3
Dit couscousgerecht met tomatensalade is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van de romige geitenkaas No3 en de granaatappelpitjes. De verse munt, samen met de kruidige smaken en het frisse van de citroen maken de salade af. Beter wordt het niet, dus geniet er met volle teugen van!
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen200 g | couscous |
1 tl | Ras el Hanout |
1 tl | paprikapoeder |
500 g | gemengde tomaten |
1 | rode ui |
10 g | verse munt |
1 | citroen |
1 el | tahin |
150 g | Bettine No.3 |
50 g | granaatappelpitjes |
Olijfolie, peper en zout |
Bereiding
-
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, met een scheutje olie en de Ras en Hanout en paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met wat zout.
- Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in reepjes. Hak de munt fijn.
- Verdeel de tomaten over een bord en bestrooi met de uien en munt. Besprenkel met het sap van een halve citroen. Snijd de rest van de citroen in partjes.
- Besprenkel de salade met de tahin en wat olijfolie.
- Snijd de geitenkaas in plakken en breek de plakken in stukken. Verdeel de geitenkaas over de salade en bestrooi met de granaatappelpitjes en nog wat peper en zout naar smaak.