#bettinerecepten
Verse geitenkaas met een kruidenkorstje, crackers en perencompote
Op zoek naar een verrassend voorgerecht of borrelhapje? Dan is dit recept perfect! Dit smaakvolle gerecht combineert de romigheid van geitenkaas met een knapperige kruidenkorst, zelfgemaakte crackers en een heerlijke perencompote. Een culinaire traktatie, en wellicht goed te combineren met het kerstdiner. Tip: wil je graag sneller klaar zijn? Haal dan vijgentoast in huis en maak enkel de perencompote en geitenkaas met kruidenkorst.
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
240 minuten
Totale tijd
270 minuten
Ingrediënten
Voor de toast | |
---|---|
200 g | bloem |
2 tl | bakpoeder |
1 tl | zout |
1 tl | suiker |
100 g | pecannoten |
100 g | gedroogde vijgen |
250 ml | water |
Voor de perencompote | |
---|---|
3 | peren |
1 | scheut witte wijn |
4 el | suiker |
Voor de geitenkaasrol | |
---|---|
50 g | gedroogde abrikozen |
50 g | pecannoten |
1 flinke hand | verse peterselie |
1 tl | knoflookpoeder |
1 el | sumak |
250 g | Bettine geitenkaas naturel |
Voorbereiding
-
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng voor de crackers alle ingrediënten behalve het water door elkaar. Voeg het water toe en roer tot een beslag. Vet een bakblik in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag erin en bak in 30 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen en leg voor minimaal 4 uur in de vriezer.
- Schil de peren en snijd in blokjes. Doe met de wijn en de suiker in een steelpannetje en kook op laag vuur in 20 minuten tot een compote, schep in een pot en laat staan tot gebruik.
- Hak de abrikozen, pecannoten en peterselie fijn. Meng met de knoflookpoeder en sumac, spreid uit op een diep bord of op een bakplaat. Druk de geitenkaas schijfjes stevig tegen elkaar, zodat ze aan elkaar blijven plakken en rol ze door het kruim zodat ze rondom bedekt zijn. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Neem het toastbrood uit de vriezer en snijd er met een kartelmes dunne plakjes van. leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 10-15 minuten goubruin.
- Serveer de geitenkaasrolletjes met de toast en de perencompote.
Haal amandelbrood of toast, om het recept gemakkelijker en sneller te kunnen maken.