#bettinerecepten
Vijgentaartjes met geitenkaas
Deze heerlijke mini taartjes met zoete vijgen en Bettine geitenkaas zijn leuk om te serveren tijdens het kerstdiner of leuk om eens te serveren tijdens een andere feestelijke gelegenheid. Vijgen zijn een heerlijk ingrediënt voor in de herfst en de winter. De taartjes zijn snel klaar in de oven en hebben weinig voorbereidingswerk nodig. Het lekkerst is als ze lauwwarm zijn, want dan is de geitenkaas nog lekker zacht. Er is altijd reden voor een feestje met deze taartjes!
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen4 | verse vijgen |
1 rol | verse bladerdeeg |
125 g | Bettine geitenkaas naturel |
6 tl | aardbeien of vijgenjam |
verse tijm, 2 takjes | |
handvol | amandelen |
zout & peper naar smaak |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd er vier gelijke vierkanten van. Druk deze in de met bakpapier bekleedde taartvormpjes. Brokkel de geitenkaas in stukjes en verdeel over het bladerdeeg.
-
- Doe overal een theelepel jam op en smeer dit over de geitenkaas uit.
- Snijd de verse vijgen in mooie halve plakjes en leg ze in een cirkel op de geitenkaas zodat deze mooi bedekt is.
- Verkruimel nog wat geitenkaas over de vijgen en breng de taartjes op smaak met zout en peper.
- Plaats de vijgentaartjes met geitenkaas in de oven voor zo’n 20 minuten totdat het bladerdeeg gaar is en mooi goudbruin kleurt.
- Haal de taartjes uit de oven. Rits daarna de tijm van de takjes en strooi dit over de vijgentaartjes. Hak de amandelen in stukjes en verdeel over de taartjes.