#bettinerecepten
Voorjaars geitenkaassalade met gestoofd citrusfruit
Deze heerlijke salade is perfect nu het voorjaar weer nadert. Met een kleine winterse touch, maar een frisse nasmaak is deze perfect wanneer je zin hebt in een combinatie van winterse en voorjaars smaken.
Voorbereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 6 personen3 stuk(s) | gemengd citrusfruit (bloedsinaasappel, sinaasappel, grapefruit) |
150 ml | witte wijn |
2 el | suiker |
2 stuk(s) | steranijs |
1 mespunt | saffraan |
4 stronkjes | roodlof |
1 | flinke venkelknol |
1 flinke hand | verse dille |
100 g | bakje Bettine pearls |
6 el | vierge olijfolie |
peper en zout naar smaak |
Voorbereiding
-
- Schil het citrusfruit en snijd in plakken, doe in een steelpannetje met de witte wijn, suiker, steranijs en saffraan en stoof op laag vuur 5 minuten, tot het fruit net uit elkaar begint te vallen. Laat iets afkoelen.
- Snijd de roodlof en venkel in dunne reepjes en hak de dille grof.
- Verdeel de roodlof en venkel over 6 borden en schep het gestoofde citrusfruit erop. Drizzle met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de dille en de Bettine Pearls.