#bettinerecepten
Gegrilde ananas met geitenkaas topping
Een fantastisch en simpel dessert met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met geitenkaasroom wil je zeker meer dan één portie! Gebruik voor het recept verse ananas, dat is namelijk lekkerder dan ananas uit blik. Perfect gerecht voor na een uitgebreide barbecue toch?
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 6 personen150 ml | slagroom |
100 g | Bettine geitenkaas schijfjes naturel of honing |
75 g | suiker |
20 g | verse munt |
1 | rijpe ananas |
2 el | walnotenolie |
Bereiding
-
- Klop de slagroom op met de geitenkaas en de helft van de suiker. Houd twee schijfjes achter voor garnering. Klop tot een stevige room.
- Houd wat munt apart voor garnering, hak de rest fijn, meng met de rest van de suiker.
- Snijd de ananas in zes dikke plakken, kwast ze in met de walnotenolie.
- Bak de ananasschijven in een grillpan of op de BBQ. Serveer met de geitenkaasroom en muntsuiker.
- Verdeel tenslotte de rest van de geitenkaas en munt erover.
Besprenkel de ananas tijdens het grillen met wat rum voor een extra feestelijk dessert.