1304
#bettinerecepten

Gegrilde ananas met geitenkaas topping

Een fantastisch en simpel dessert met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met geitenkaasroom wil je zeker meer dan één portie! Gebruik voor het recept verse ananas, dat is namelijk lekkerder dan ananas uit blik. Perfect gerecht voor na een uitgebreide barbecue toch?

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
150 ml slagroom
100 g Bettine geitenkaas schijfjes naturel of honing
75 g suiker
20 g verse munt
1 rijpe ananas
2 el walnotenolie

Bereiding

    1. Klop de slagroom op met de geitenkaas en de helft van de suiker. Houd twee schijfjes achter voor garnering. Klop tot een stevige room.
    2. Houd wat munt apart voor garnering, hak de rest fijn, meng met de rest van de suiker.
    3. Snijd de ananas in zes dikke plakken, kwast ze in met de walnotenolie.
    4. Bak de ananasschijven in een grillpan of op de BBQ. Serveer met de geitenkaasroom en muntsuiker. 
    5. Verdeel tenslotte de rest van de geitenkaas en munt erover.

Besprenkel de ananas tijdens het grillen met wat rum voor een extra feestelijk dessert.

Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.