Frittata met doperwten en geitenkaas
Lekker lunchen, een tussendoortje, picknicken of gewoon als diner: deze frittata met doperwten en geitenkaas is lekker op vele momenten, zowel warm als koud. Varieer ook eens met verschillende groenten zoals courgette of paprika.
Ingrediënten
voor 3 personen6 | eieren |
1 | sjalotje, gesnipperd |
1 | teentje knoflook, geperst |
150 g | doperwten, diepvries |
olijfolie | |
1 takje | rozemarijn, alleen de blaadjes, fijngehakt |
6 | blaadjes salie, fijngesneden |
75 g | Bettine geitenkaas pearls |
peper en zout |
Bereiding
-
Verhit 1 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook een paar minuten op zacht vuur.
-
Voeg de doperwten toe en bak ze een paar minuten mee. Klop ondertussen de eieren los met de kruiden en peper en zout.
-
Voeg een extra eetlepel olijfolie toe aan het groentenmengsel en schenk de eieren erbij.
-
Verdeel de geitenkaasbolletjes over de frittata en zet het vuur laag. Laat de frittata met een deksel op de pan zachtjes garen. Snijd de frittata met doperwten en geitenkaas in punten en serveer warm of koud.