#bettinerecepten
Geitenkaas risotto bitterballen
Op zoek naar een lekkere amuse? Probeer dan deze risotto bitterballen met Bettine geitenkaas uit! Deze bitterballen zijn perfect voor bij de borrel, maar je kunt ze dus ook heel goed als een soort voorgerechtje serveren. Met een beetje geluk heb je er een aantal over en kan je de dag erna er ook nog van snoepen.
Totale tijd
135 minuten
Ingrediënten
voor 10 personen300 g | risotto rijst |
200 g | paddenstoelenmix |
1 | sjalot |
1 | teen knoflook |
1 | takje rozemarijn |
200 g | Bettine No.3 (of andere gerijpte Bettine geitenkaas) |
150 ml | witte wijn |
500 ml | groentebouillon |
2 | eieren |
50 g | bloem |
100 g | panko kruimels |
500 ml | zonnebloemolie (of een frituurpan) |
Olijfolie, zout en peper |
Bereiding
-
- 1. Hak de paddenstoelenmix, sjalot, knoflook en rozemarijn fijn. Verkruimel de geitenkaas.
- Verhit olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de sjalot, knoflook en rozemarijn aan. Voeg de rijst toe en fruit twee minuten mee. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe, blus af met de witte wijn.
- Gaar de risotto al roerend, schenk er steeds wat bouillon bij als hij droog dreigt te koken. Voeg als de risotto bijna gaar is de geitenkaas toe en roer erdoor tot alles gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto helemaal afkoelen, het liefste in de koelkast.
- Klop de eieren los in een diep bord, doe ook de bloem en het paneermeel elk in diepe borden.
- Rol met natte handen 20 balletjes van de risotto. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de panko.
- Verhit de olie tot ongeveer 180 graden (of tot het bruist als je er een stukje panko in gooit). Frituur de risottoballetjes in vier à vijf minuten goudbruin en gaar. Serveer warm.
lekker met truffelmayonaise.