1213
#bettinerecepten

Geitenkaas risotto bitterballen

Op zoek naar een lekkere amuse? Probeer dan deze risotto bitterballen met Bettine geitenkaas uit! Deze bitterballen zijn perfect voor bij de borrel, maar je kunt ze dus ook heel goed als een soort voorgerechtje serveren. Met een beetje geluk heb je er een aantal over en kan je de dag erna er ook nog van snoepen.

Totale tijd 135 minuten

Ingrediënten

voor 10 personen
300 g risotto rijst
200 g paddenstoelenmix
1 sjalot
1 teen knoflook
1 takje rozemarijn
200 g Bettine No.3 (of andere gerijpte Bettine geitenkaas)
150 ml witte wijn
500 ml groentebouillon
2 eieren
50 g bloem
100 g panko kruimels
500 ml zonnebloemolie (of een frituurpan)
Olijfolie, zout en peper

Bereiding

  1.  

    1. 1. Hak de paddenstoelenmix, sjalot, knoflook en rozemarijn fijn. Verkruimel de geitenkaas.
    2. Verhit olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de sjalot, knoflook en rozemarijn aan. Voeg de rijst toe en fruit twee minuten mee. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe, blus af met de witte wijn.
    3. Gaar de risotto al roerend, schenk er steeds wat bouillon bij als hij droog dreigt te koken. Voeg als de risotto bijna gaar is de geitenkaas toe en roer erdoor tot alles gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto helemaal afkoelen, het liefste in de koelkast.
    4. Klop de eieren los in een diep bord, doe ook de bloem en het paneermeel elk in diepe borden.
    5. Rol met natte handen 20 balletjes van de risotto. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de panko.
    6. Verhit de olie tot ongeveer 180 graden (of tot het bruist als je er een stukje panko in gooit). Frituur de risottoballetjes in vier à vijf minuten goudbruin en gaar. Serveer warm.

lekker met truffelmayonaise.

Landscape background 3840x2160
Bettine No3 3000x3000px
Bettine No3

Melken. Stremmen. Rijpen. Niet voor niets heeft deze gerijpte, smeuïge geitenkaas de eerste prijs gewonnen op een internationale kaas en zuivelbeurs! Bettine No3 Gerijpte Geitenkaas is heerlijk fris en boterzacht met een delicaat en eetbaar korstje. Dankzij haar vorm wordt de smaak intenser naarmate ze van buiten naar binnen rijpt. Ambachtelijke verleiding tot in elke hoek. Dat proef je!