Geroosterde Bietensalade met gerijpte geitenkaas en romige dressing
Ontdek onze Geroosterde Bietensalade met Gerijpte Geitenkaas en Romige Dressing, een veelzijdig gerecht voor 4 personen. Geniet van de perfecte combinatie van geroosterde bieten en uien, romige Turkse yoghurtdressing, gerijpte geitenkaas en knapperige walnoten, gegarneerd met verse dille en sinaasappelpartjes. Serveer met brood naar wens voor een heerlijke maaltijd.
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen500 g | gekookte bietjes |
2 | rode uien |
3 el | honing |
4 el | vierge olijfolie |
2 | stuks steranijs |
2 | sinaasappels |
150 g | Turkse yoghurt |
200 g | Bettine gerijpte geitenkaas |
100 g | walnoten |
1 | flinke hand verse dille |
Brood naar wens voor erbij |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode bieten en uien in parten en meng met de honing en de helft van de vierge olijfolie. Verdeel met de steranijs erbij op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 30 minuten.
- Rasp de schil van de sinaasappel en meng met de turkse Yoghurt. Schil de sinaasappels en snij het vruchtvlees in partjes. Vang het sap op en meng door de Turkse yoghurt, breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de Bettine gerijpte geitenkaas in plakken.
- Schep de yoghurt op een serveerschaal en schep de warme bietjes en uien daarop. Verdeel de sinaasappelplakjes en gerijpte geitenkaas erover en bestrooi met verkruimelde walnoten en dille. Serveer met brood.