#bettinerecepten
Vega pompoenstoof met geitenkaas topping
Op zoek naar een heerlijk vega recept voor tijdens de feestdagen? Maak dan deze heerlijke pompoenstoof met geitenkaas topping! Vergeet niet te serveren met haricots verts en knapperig stokbrood om het gerecht compleet af te maken.
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
60 minuten
Totale tijd
90 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 | oranjepompoen |
250 g | kastanjechampignons |
2 | rode uien |
4 tenen | knoflook |
2 el | olijfolie |
1 takje | rozemarijn + extra |
350 g | tomaten frito |
2 el | mosterd |
50 ml | slagroom |
100 ml | rode wijn |
375 g | verse geitenkaas |
zout en peper naar smaak |
Voorbereiding
-
- verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de oranje pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Halveer de grote kastanjechampignons en laat de kleine heel, snijd de rode ui in parten. Plet de tenen knoflook en hak grof. Hussel om met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster in 20 gaar in de oven.
- Ris de rozemarijn en hak fijn. Doe met de tomaten frito, mosterd, slagroom en rode wijn in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat iets indikken. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de groenten over een ovenschaal en lepel de saus erover. Verdeel de plakjes geitenkaas erover. Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven, zodat de geitenkaas bruine randjes krijgt.
- Bestrooi de ovenschotel vlak voor het serveren met extra rozemarijn.
Lekker met haricots verts en knapperig stokbrood.