Gepofte zoete aardappel met geitenkaas
#bettinerecepten

Gepofte zoete aardappel met geitenkaas

Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
125 g Bettine geitenkaas met honing
2 zoete aardappelen
1 handjevol bieslook
1 teen knoflook
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden. Besprenkel beide helften met een beetje olie en een snufje zout en peper. Wikkel alle helften zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie of bakpapier.

  3. Bak ze ongeveer 45 minuten in de oven totdat de zoete aardappels lekker zacht zijn. Meng in een bakje de Bettine geitenkaas met verse fijngehakte bieslook en een uitgeperste teen knoflook. Schep een lepel van het geitenkaasmengsel op een halve zoete aardappel en plaats deze zonder de aluminiumfolie nog voor 10 minuten terug in de oven

Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.

Meer lekkere recepten

750
#receptenvoorprofessionals Geitenkaas met rood fruit en basilicum

Dit smaakvolle recept is samengesteld door Arie Klootwijk met ingrediënten van de verse verleiding en onze overheerlijke verse Bettine geitenkaas met honing. Niet alleen ziet het gerecht er culinair uit, maar de smaakervaring is ook zeker niet te versmaden. Je gasten zullen verheugd zijn wanneer je dit zomerse, culinair ogende dessert serveert.

1077
#receptenvoorprofessionals Groene groenten salade met quinoa, geitenkaas en pistachenoten

Salades met geitenkaas zijn een klassieker op de menukaart, maar deze variant biedt wellicht nieuwe inspiratie voor jouw horecazaak! Met knapperige groene asperges als seizoenshoogtepunt en een romige geitenkaastopping is deze salade een ware traktatie. Perfect voor een smakelijke lunch, maar ook als royale portie voor het diner. TIP: deze variant is vegetarisch. Mocht je toch op zoek zijn naar een salade met een hartige bite van vlees, hebben wij ook geitenkaasjes met spek.

verse zalm carpaccio
#receptenvoorprofessionals Verse zalm carpaccio met geitenkaas

Ben je op zoek naar een snel en toch indrukwekkend culinair gerecht om je gasten te verrassen? Probeer dan deze zalmcarpaccio. Het ziet er prachtig uit, smaakt heerlijk en staat binnen no-time op tafel. Lekker als voor- of tussengerecht.

mousse geitenkaas rode bietjes 3
#receptenvoorprofessionals Mousse van geitenkaas met rode bietjes

Ontdek onze verrukkelijke Bettine geitenkaas en rode bietjes mousse, een snel te bereiden culinair hoogstandje. Tip van de chef! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het kort rusten in de koelkast voor het opdienen. Hierdoor komen de dieprode accenten van de roze mousse prachtig naar voren, wat zorgt voor een schitterende presentatie! De mousse is zijdezacht en verrassend van smaak, met een vleugje pittigheid dankzij de alfalfa.

1075
#receptenvoorprofessionals Flammkuchen met gerookte zalm en geitenkaas

Flammkuchen duikt steeds vaker op in de horeca, of het nu als lunch, borrelhapje of zelfs als diner wordt geserveerd. Deze veelzijdige lekkernij past perfect bij elke gelegenheid en zal je gasten zeker verrassen. De gerookte zalm voegt een culinaire dimensie toe aan de flammkuchen, terwijl de geitenkaas bovenop zorgt voor een romige smaak.

1054
#receptenvoorprofessionals Mini burgers met rode biet, geitenkaas, avocado, spinazie en gemarineerde rode uien

Tegenwoordig groeit de vraag naar vegetarische opties, ook in de horeca. Deze vegetarische hamburger is perfect voor diverse gelegenheden, zoals bij een high tea, wijn- of bierproeverij, als vegetarische lunch of als borrelhapje. De burger is compact en stevig van structuur, dus gegarandeerd genieten van elke hap!

1061
#bettinerecepten Warme salade met gegrilde asperges, kwarteleitjes, geitenkaas bolletjes en pijnboompitten

Een frisse salade van gegrilde groene asperges, geitenkaas en kwarteleitjes. Dit brengt de lente op je bord!

856
#bettinerecepten Vijgentaartjes met geitenkaas

Deze heerlijke mini taartjes met zoete vijgen en Bettine geitenkaas zijn leuk om te serveren tijdens het kerstdiner of leuk om eens te serveren tijdens een andere feestelijke gelegenheid. Vijgen zijn een heerlijk ingrediënt voor in de herfst en de winter. De taartjes zijn snel klaar in de oven en hebben weinig voorbereidingswerk nodig. Het lekkerst is als ze lauwwarm zijn, want dan is de geitenkaas nog lekker zacht. Er is altijd reden voor een feestje met deze taartjes!

1053
#bettinerecepten Gevulde eieren met geitenkaas

Het lijkt misschien een beetje retro en stiekem is het dat ook: gevulde eieren! Maar wij hebben ze vertaald naar het hier en nu en er een eigen stijl van gemaakt. Wat vinden jullie van deze eieren gevuld met geitenkaas? Wij hebben ze alvast voor je geproefd ze zijn heerlijk!

1058
#bettinerecepten Sandwich met geitenkaas, gegrilde paprika's, rode uien, rucola en kappertjes

Heb je wat lunch inspiratie nodig? Deze sandwich met Bettine geitenkaas, geroosterde paprika en rucola is waanzinnig simpel, en té lekker!

1210
#bettinerecepten Tomatensalade met couscous en geitenkaas

Dit couscousgerecht met tomatensalade is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van de romige geitenkaas No3 en de granaatappelpitjes. De verse munt, samen met de kruidige smaken en het frisse van de citroen maken de salade af. Beter wordt het niet, dus geniet er met volle teugen van!

Mini geitenkaas mangotaartjes
#bettinerecepten Mini geitenkaas mangotaartjes

Mango en geitenkaas zijn een echt droompaar. Daarom hebben wij deze mini bladerdeegtaartjes gemaakt, zo lekker en toch zo eenvoudig. Het zijn maar een paar simpele stappen en het staat binnen een half uur op tafel. Simpel genoeg, toch? En niet onbelangrijk, het smaakt geweldig. En nu krijg jij het recept. ♡