#bettinerecepten
Cookie dough op basis van geitenkaas
Dit cookie dough recept is zonder toegevoegde suikers een gezondere keuze voor een zoet dessert, lekker voor jong en oud!
Totale tijd
200 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen75 g | Bettine geitenkaas naturel |
2 blaadjes | gelatine |
100 ml | slagroom |
Walnoten | |
4 | vijgen |
3 el | honing |
Bereiding
-
Hak de walnoten fijn.
-
Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in koud water. Knijp hierna goed uit.
-
Breng de room aan de kook en voeg de verbrokkelde geitenkaas toe. Haal van het vuur, los de gelatinebladeren op in het mengsel en roer tot een gladde egale massa. Roer de honing erdoor en voeg de walnoten toe, schenk in een schaal. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
-
Schep bolletjes of quenelles uit het cookie dough en serveer met vijgen en extra walnootstukjes.