Bettine Dutch Baby-27-3
#bettinerecepten

Dutch baby met verse vijgen, geitenkaas en veldsla

Wat is er lekkerder dan lekker met een boek op de bank te zitten en een versgebakken lekkernij te ruiken die langzaam zijn geur door je hele huis verspreidt? We genieten erg van zulke momenten. Een van onze favoriete gezellige recepten uit de oven is momenteel de Dutch Baby. De populaire ovenpannenkoek is een echte ontbijtklassieker geworden. Dutch baby is afkomstig uit Amerika. Het is eigenlijk een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé. Tijdens het bakken komt de pannenkoek namelijk heel erg omhoog, om vervolgens weer in te zakken. Daarbij ontstaat de zo karakteristieke rand van de Dutch baby. Het is heerlijk makkelijk te bereiden in slechts een paar stappen en doet de harten van volwassenen en kinderen sneller kloppen. De Dutch Baby maakt niet alleen indruk met zijn smaak, maar ook met zijn ongelooflijk luchtige deeg. Het basisrecept voor het pannenkoekenbeslag is heel eenvoudig en kan snel worden bereid met slechts een paar ingrediënten die je thuis zeker op voorraad hebt. Dit zijn eieren, melk, bloem, zout en boter en voila, je kunt meteen beginnen met de bereiding van je ovenpannenkoek.

Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 1 personen
3 (biologische) eieren maat M
180 ml melk
85 g meel, bv. tarwebloem of speltbloem
50 g ongezouten boter
zout
Voor de topping
1 rode ui
4 vijgen
1 el boter
1 tl ahornsiroop
zeezout
40 g veldsla
100 g verse geitenkaas (gelijk aan 6 rolletjes)
100 ml rijstmelk
optioneel honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven mét de pan erin voor op 220˚C.

  2. Meng alle ingrediënten, behalve de boter, in een blender tot een gladde massa.
    Laat het beslag 15 minuten staan in de blender, dan kan de bloem de vloeistof absorberen.

  3. Meng alle ingrediënten, behalve de boter, in een blender tot een gladde massa.
    Laat het beslag 15 minuten staan in de blender, dan kan de bloem de vloeistof absorberen.

  4. Pel de ui en snijd in fijne ringen. Smelt de boter in een kleine pan. Voeg de uienringen toe, meng met zout en ahornsiroop en laat ze op een matig vuur in 5 - 7 minuten zacht worden, draai af en toe om. Zet opzij. Was de veldsla en de vijgen en snijd de vijgen in fijne partjes.

  5. Doe 80g van de verse geitenkaas in een klein pannetje met de melk en verwarm dit al roerend tot de kaas gesmolten is. Zet het dan opzij. Verkruimel de overgebleven kaas met een vork op een schoteltje. 

  6. Schik de Dutch Baby op een bord en verdeel er tweederde van de saus over. Verdeel daarna de veldsla, uien en vijgen over de Dutch Baby. Verkruimel de geitenkaas over de vijgen, evenals de rest van de geitenkaassaus. Onmiddellijk opdienen.

  7. Opmerking

    De bloem moet zeer fijn zijn, zodat er geen klontjes ontstaan. Zeef zo nodig de bloem door een zeef bij het ei-melkmengsel en meng direct.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.

Meer lekkere nagerechten

mousse geitenkaas rode bietjes 3
#receptenvoorprofessionals Mousse van geitenkaas met rode bietjes

Ontdek onze verrukkelijke Bettine geitenkaas en rode bietjes mousse, een snel te bereiden culinair hoogstandje. Tip van de chef! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het kort rusten in de koelkast voor het opdienen. Hierdoor komen de dieprode accenten van de roze mousse prachtig naar voren, wat zorgt voor een schitterende presentatie! De mousse is zijdezacht en verrassend van smaak, met een vleugje pittigheid dankzij de alfalfa.

1217
#bettinerecepten Winterse Kaasplank met geitenkaas, honingboter en uiencompote

Serveer jij tijdens aankomende feestdagen een winters kaasplankje? Dan moet je ook zeker zelf een uiencompote maken en misschien wel het allerlekkerst: honingboter. In combinatie met de Bettine No3 en een stukje Kaltbach… té lekker!

1388
#bettinerecepten Geitenkaas cheesecake met kersen en sinaasappel
809
#bettinerecepten Cookie dough op basis van geitenkaas

Dit cookie dough recept is zonder toegevoegde suikers een gezondere keuze voor een zoet dessert, lekker voor jong en oud!

809
#bettinerecepten Cookie dough op basis van geitenkaas

Dit cookie dough recept is zonder toegevoegde suikers een gezondere keuze voor een zoet dessert, lekker voor jong en oud!

1304
#bettinerecepten Gegrilde ananas met geitenkaas topping

Een fantastisch en simpel dessert met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met geitenkaasroom wil je zeker meer dan één portie! Gebruik voor het recept verse ananas, dat is namelijk lekkerder dan ananas uit blik. Perfect gerecht voor na een uitgebreide barbecue toch?

1214
#bettinerecepten No Bake Goat's cheesecake

Dit is echt de meest perfecte en gemakkelijke no-bake goat's cheesecake ooit. Door dit recept te volgen, krijg je een smeuïg en romig dessert dat mooi opstijft in de koelkast. In tegenstelling tot gewone cheesecake, is no-bake goatscheesecake niet overdreven zwaar. Het is licht zoet en perfect verfrissend!

mousse geitenkaas rode bietjes 3
#bettinerecepten Mousse van geitenkaas met rode bietjes

De mousse van Bettine geitenkaas en rode bietjes is overheerlijk en snel gemaakt. Tip! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het nog even in de koelkast staan voordat je het opeet, dan verschijnen er accenten van een mooie dieprode kleur in de roze mousse, wat een prachtig eindresultaat geeft! De mousse is zacht en verrassend van smaak, de alfalfa maakt het geheel wat pittiger.

1304
#bettinerecepten Gegrilde ananas met geitenkaas topping

Een fantastisch en simpel dessert met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met geitenkaasroom wil je zeker meer dan één portie! Gebruik voor het recept verse ananas, dat is namelijk lekkerder dan ananas uit blik. Perfect gerecht voor na een uitgebreide barbecue toch?