Mousse van geitenkaas met rode bietjes
De mousse van Bettine geitenkaas en rode bietjes is overheerlijk en snel gemaakt. Tip! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het nog even in de koelkast staan voordat je het opeet, dan verschijnen er accenten van een mooie dieprode kleur in de roze mousse, wat een prachtig eindresultaat geeft! De mousse is zacht en verrassend van smaak, de alfalfa maakt het geheel wat pittiger.
Ingrediënten
voor 10 personen2 x 125 g | Bettine geitenkaas naturel |
100 ml | slagroom |
50 ml | mascarpone |
150 g | gekookte rode bietjes |
alfalfa | |
pistachenoten |
Keukenspullen | |
---|---|
staafmixer | |
handmixer | |
vork | |
lepel | |
10 glaasjes | als voorgerecht of ongeveer 15 iets kleinere amuseglaasjes/amuselepels |
spuitzak |
Bereiding
-
Klop de mascarpone los met een vork en roer hierna de geitenkaas erdoor heen tot een smeuïg en glad mengsel ontstaat. Pureer de gekookte bietjes met een staafmixer. Schep de puree van de bietjes door het mascarpone geitenkaasmengsel. Klop de slagroom stijf met de handmixer en schep deze vervolgens door het pureemengsel. Schep voorzichtig totdat er een mooie luchtige mousse ontstaat.
-
Verdeel de mousse met eventueel een spuitzak over de glaasjes en garneer deze met kruimels geitenkaas, crushed pistachenootjes en plukjes alfalfa. Plaats de glaasjes nog een half uur tot een uur in de koeling alvorens ze te serveren.
Keukenspullen
- staafmixer
- handmixer
- vork
- lepel
- 10 glaasjes als voorgerecht of ongeveer 15 iets kleinere amuseglaasjes/amuselepels
- spuitzak