1388
#bettinerecepten

Geitenkaas cheesecake met kersen en sinaasappel

Totale tijd 270 minuten

Ingrediënten

voor 12 personen
Bodem
300 g jodenkoeken
125 g roomboter
Vulling
5 blaadjes gelatine
600 g Bettine geitenkaas honing
150 g kristalsuiker
250 ml slagroom
1 sinaasappel, sap en rasp
1 pot kersen (680 gram)

Bereiding

  1. Week de blaadjes gelatine minstens 10 minuten in koud water. 

  2. Smelt de roomboter en verkruimel de jodenkoeken met de foodprocessor of in een afsluitbaar zakje waar je met de deegroller over rolt. De jodenkoeken moeten heel fijn zijn. Meng de boter met de jodenkoeken. Druk dit mengsel in de bakvorm en plaats in de koelkast.

  3. Doe de geitenkaas met de rasp van de sinaasappel, suiker en 150 gram kersen in een kom en meng dit tot een gladde massa. Klop ondertussen de slagroom stijf.

  4. Breng het sinaasappelsap met 2 eetlepels kersensap in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en roer de gelatine erdoor.

  5. Spatel de slagroom door het geitenkaasmengsel en spatel voorzichtig het sap met de gelatine erdoor. Schenk het mengsel over de bodem en zet minstens 4 uur in de koelkast

  6. Laat tenslotte de overige kersen uitlekken en schep deze over de cheesecake.

Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.

Meer lekkere nagerechten

mousse geitenkaas rode bietjes 3
#receptenvoorprofessionals Mousse van geitenkaas met rode bietjes

Ontdek onze verrukkelijke Bettine geitenkaas en rode bietjes mousse, een snel te bereiden culinair hoogstandje. Tip van de chef! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het kort rusten in de koelkast voor het opdienen. Hierdoor komen de dieprode accenten van de roze mousse prachtig naar voren, wat zorgt voor een schitterende presentatie! De mousse is zijdezacht en verrassend van smaak, met een vleugje pittigheid dankzij de alfalfa.

1217
#bettinerecepten Winterse Kaasplank met geitenkaas, honingboter en uiencompote

Serveer jij tijdens aankomende feestdagen een winters kaasplankje? Dan moet je ook zeker zelf een uiencompote maken en misschien wel het allerlekkerst: honingboter. In combinatie met de Bettine No3 en een stukje Kaltbach… té lekker!

809
#bettinerecepten Cookie dough op basis van geitenkaas

Dit cookie dough recept is zonder toegevoegde suikers een gezondere keuze voor een zoet dessert, lekker voor jong en oud!

809
#bettinerecepten Cookie dough op basis van geitenkaas

Dit cookie dough recept is zonder toegevoegde suikers een gezondere keuze voor een zoet dessert, lekker voor jong en oud!

Bettine Dutch Baby-27-3
#bettinerecepten Dutch baby met verse vijgen, geitenkaas en veldsla

Wat is er lekkerder dan lekker met een boek op de bank te zitten en een versgebakken lekkernij te ruiken die langzaam zijn geur door je hele huis verspreidt? We genieten erg van zulke momenten. Een van onze favoriete gezellige recepten uit de oven is momenteel de Dutch Baby. De populaire ovenpannenkoek is een echte ontbijtklassieker geworden. Dutch baby is afkomstig uit Amerika. Het is eigenlijk een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé. Tijdens het bakken komt de pannenkoek namelijk heel erg omhoog, om vervolgens weer in te zakken. Daarbij ontstaat de zo karakteristieke rand van de Dutch baby. Het is heerlijk makkelijk te bereiden in slechts een paar stappen en doet de harten van volwassenen en kinderen sneller kloppen. De Dutch Baby maakt niet alleen indruk met zijn smaak, maar ook met zijn ongelooflijk luchtige deeg. Het basisrecept voor het pannenkoekenbeslag is heel eenvoudig en kan snel worden bereid met slechts een paar ingrediënten die je thuis zeker op voorraad hebt. Dit zijn eieren, melk, bloem, zout en boter en voila, je kunt meteen beginnen met de bereiding van je ovenpannenkoek.

1304
#bettinerecepten Gegrilde ananas met geitenkaas topping

Een fantastisch en simpel dessert met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met geitenkaasroom wil je zeker meer dan één portie! Gebruik voor het recept verse ananas, dat is namelijk lekkerder dan ananas uit blik. Perfect gerecht voor na een uitgebreide barbecue toch?

1214
#bettinerecepten No Bake Goat's cheesecake

Dit is echt de meest perfecte en gemakkelijke no-bake goat's cheesecake ooit. Door dit recept te volgen, krijg je een smeuïg en romig dessert dat mooi opstijft in de koelkast. In tegenstelling tot gewone cheesecake, is no-bake goatscheesecake niet overdreven zwaar. Het is licht zoet en perfect verfrissend!

mousse geitenkaas rode bietjes 3
#bettinerecepten Mousse van geitenkaas met rode bietjes

De mousse van Bettine geitenkaas en rode bietjes is overheerlijk en snel gemaakt. Tip! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het nog even in de koelkast staan voordat je het opeet, dan verschijnen er accenten van een mooie dieprode kleur in de roze mousse, wat een prachtig eindresultaat geeft! De mousse is zacht en verrassend van smaak, de alfalfa maakt het geheel wat pittiger.

1304
#bettinerecepten Gegrilde ananas met geitenkaas topping

Een fantastisch en simpel dessert met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met geitenkaasroom wil je zeker meer dan één portie! Gebruik voor het recept verse ananas, dat is namelijk lekkerder dan ananas uit blik. Perfect gerecht voor na een uitgebreide barbecue toch?