#bettinerecepten
Winterse Kaasplank met Honingboter en Uiencompote
Serveer jij tijdens aankomende feestdagen een winters kaasplankje? Dan moet je ook zeker zelf een uiencompote maken en misschien wel het allerlekkerst: honingboter. In combinatie met de Bettine No3 en een stukje Kaltbach… té lekker!
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 6 personenVoor de uiencompote: | |
---|---|
2 | rode uien |
1 | teentje knoflook |
2 | takjes tijm |
1 el | olijfolie |
2 el | honing |
150 ml | witte wijn |
Zout en peper |
Voor de honingboter: | |
---|---|
3 | takjes rozemarijn |
1 | flinke el honing (met raat) |
100 g | zachte roomboter |
0.5 tl | gedroogde lavendel |
0.25 tl | zeezout |
Voor de rest: | |
---|---|
150 g | Emmi Kaltbach Creamy |
4 | verse vijgen |
1 | stokbrood |
150 ml | Bettine No3 |
Bereiding
-
- Snijd voor de compote de rode uien in ringen en hak de knoflook fijn. Ris de takjes van de tijm.
- Hak ondertussen voor de boter de rozemarijn fijn en breek de honingraat in stukjes. Prak door de roomboter met de lavendel en het zout.
- Schep de compote en boter in kommetjes. Serveer op een borrelplank met de kazen. Snijd het stokbrood in plakken en de vijgen in plakjes en geef erbij.