Bramen-Zwarte bessen compote met geitenkaas spread op toast
Dit heerlijke hapje doet het altijd goed, dat beloven we je. Haal verse bramen en blauwe bessen in huis en maak er deze heerlijke compote van. De combinatie van het zoete fruit met de milde Bettine geitenkaas is een echte winnaar. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens verrukkelijk! Serveer deze toast met verse bramensaus en geitenkaas als ontbijt, lunch of als klein voorgerechtje.
Ingrediënten
voor 4 personenIngrediënten | |
---|---|
1 | wit (rustiek)brood |
125 g | Bettine geitenkaas spread of naturel schijfjes |
2 takje | verse munt |
1 bakje | bramen |
1 bakje | blauwe bessen (verhouding bramen/ bessen= 3:1) |
2 tl | maizena |
2 tl | vanille suiker |
2 tl | suiker |
Bereiding
-
Meng in een middelgrote pan de bramen, bosbessen, vanille suiker, suiker en water op een middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel en laat het een aantal minuten zachtjes koken tot de vruchten zacht zijn.
-
Snijd 4 mooie dikke plakken van het brood en toast je brood lichtbruin in de oven of broodrooster.
-
Als de vruchten in het pannetje zacht zijn kun je ze met een vork nog wat verder prakken. Maak een papje van 2 eetlepels maizena en wat water. Giet dit al roerend bij de vruchten en laat het helemaal opnemen in het vocht, zodat je saus wat steviger wordt.
-
Smeer een dikke laag Bettine geitenkaasspread over het geroosterde brood en schep het warme mengsel uit de pan over je brood. Maak af met een blaadje munt en serveer direct.