Hartige taart met peer en geitenkaas
Deze hartige taart is er één die bij je volgende brunch of lunch niet mag ontbreken!
Ingrediënten
voor 8 personen1 | courgette |
2 stronkjes | witlof |
3 | rijpe peren |
1 rol | hartige taartdeeg (Tante Fanny) |
3 | eieren |
125 g | creme fraiche |
125 g | Bettine geitenkaas met honing |
100 g | rauwe ham |
1 bosje | salie |
Bereiding
-
Snijd de courgette in kleine blokjes en de witlof in reepjes. Schil de peren en snijd in parten. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette en witlof in 5 minuten om en om gaar. Laat iets uitlekken op keukenpapier.
-
Rol het hartige taartdeeg van de rol en leg het in een ronde quiche schaal. Meng de eieren met de crème fraiche en driekwart van de geitenkaas.
-
Verdeel de courgette en witlof met het eiermengsel over de bodem van de quiche. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de parten peer en de rauwe ham erover en verkruimel de rest van de geitenkaas erboven. Maar af met de blaadjes salie.
-
Bak de hartige taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar in de oven.