Luchtige omelet met groene asperges
In vrijwel alle landen rond de Middellandse Zee worden kleurige, stevige omeletten gemaakt die bol staan van de meest uiteenlopende groenten, kruiden en kaas. Deze omelet is gevuld met spinazie, lente-uitjes, groene asperges en Bettine No3. Je kunt deze heerlijke omelet warm of lauwwarm eten.
Ingrediënten
voor 2 personen3 | eieren |
100 g | groene asperges |
3 | lente-uitjes |
100 g | Bettine No.3 |
20 g | roomboter |
100 g | spinazie |
1 handjevol | kiemen |
Zout en peper |
Bereiding
-
Klop de eieren met een handmixer in vijf minuten tot een lichte en luchtige massa.
-
Snijd het harde uiteinde van de asperges en schaaf ze met een dunschiller in linten. Snijd de lente-ui in dunne reepjes. Snijd de Bettine No.3 in plakken.
-
Verhit de roomboter in een koekenpan en verdeel de reepjes groene asperge over de bodem. Schenk het luchtige eimengsel erbij en zet een deksel op de pan. Bak het ei op middelhoog vuur gaar.
-
Verdeel de plakken Bettine over de helft van de omelet en vouw de andere helft erover. Verdeel de spinazie en de lente-ui over de andere helft van de pan en bak kort mee. Bestrooi voor het serveren met de kiemen en breng op smaak met peper en zout.